## farmington group fitness classes

## group fitness class descriptions

mon	tue	wed	<u>thu</u>	<u>fri</u>	<u>sat</u>	<u>sun</u>
5:45a cycle/tone (cancelled for the summer) 8:00a mixed level yoga	5:45a bootcamp (45 minutes- johanna)	<b>5:45a</b> interval training (45 minutes- johanna)	<b>5:45a circuit training</b> (60 minutes- johanna)	<b>5:45a core training</b> (60 minutes- eleni)	8:15a cycle/tone	
(60 minutes- ruth) 9:15a cardio dance/zumba- only for subbing	8:00a yogalates (60 minutes- cynthia)	<b>8:00a yoga</b> (60 minutes- pat/salli jo)	<b>8:00a pilates</b> (60 minutes- leslie)	8:00a strength & tone (60 minutes- mary)	(45minutes- nancy) 9:00a	9:00a cardio blast (60
(60 minutes- jenn) 9:30a water aerobics (60 minutes) * pool	9:00a zumba (60 minutes - wendy)	9:15a zumba © (60 minutes- denise) 9:30a water	9:00a balanceåstretch (60 minutes- nancy) 11:00a silver	9:00a cardio dance (60 minutes- jenn)	bootcamp (60 minutes- donna/wendy) 10:00a cardio dance	minutes- robyn) 10:00a core
10:15a toning (45 minutes- jenn) 11:00a yoga	11:00a silver sneakers chair class	aerobics (60 minutes) * pool 10:15a cycle (45 minutes-	sneakers chair class (60 minutes- nancy)	9:30a water aerobics (60 minutes) * pool	(60 minutes- vicky) 11:00a yoga (60 minutes-	(60 minutes- donna) 11:00a Bootcamp
(60 minutes-salli jo) 11:00a balance (45 minutes-	(60 minutes- nancy) <u>PM</u>	nancy) 11:00a yoga (60 minutes- salli jo)	<u>PM</u>	10:00a toning (60 minutes- jenn	(ou minutes- ruth/pat)	(60 minutes- anthony)
nancy) * FitCenter <u>PM</u>	<b>4:30p yoga</b> (60 minutes- ruth)	<u>PM</u> 5:00p toning (60 minutes-	4:30p yoga for core strength (60 minutes- pat)	<b>11:00a yoga</b> (60 minutes-salli jo)		12:00n high intensity zumba ®
5:15p pilates (60 minutes- pam) 6:15p athletic	5:45p cycle / tone (45 minutes-	pam) 6:00p YogaPower	(60 minutes- par) (60 minutes- donna)	<u>РМ</u> 5:00р јоу уода		(45 minutes- wendy)
<b>yoga</b> (60 minutes- pam)	nancy) 6:30p tabata (60 minutes	(60 minutes- pam 7:15p Bootcamp		(60 minutes- cynthia/lanelle		
7:15p Bootcamp (60 minutes- anthony)	- robyn)	(60 minutes- anthony)				

## class descriptions

balance: Keep your balance... or get it back by holding poses, or by holding poses with movement and light weights.

**boot camp:** A combination of cardio, agility, stability and strength training - designed to create a unique and everchanging fitness routine and give you a

great workout!

cardio blast: High Intensity Interval Training (H.I.I.T.) combining high energy cardio work with intervals of strength training for recovery.

core de force: mixed martial arts-inspired workouts designed to slash inches off your waist, blast belly fat, and sculpt total-body definition.

- cycle: This great cardio workout on the bike burns calories in the dark, with sparkle lights and loud energetic music!
- martial arts: Learn self-defense moves... and learn them safely.
- **qi gong:** A series of mindful slow movements coordinated with breath to develop awareness of the inner life-force and to promote healing and well-being.
- silver sneakers: Chair classes designed by Silver Sneakers.
- tabata: Timed intervals of cardio and strength set to music.
- toning: A resistance training class designed to tone, condition, and define major muscle groups.
- water aerobics: Workout in the pool where the waters buoyancy helps take the stress away from your joints!
- yoga: A mind and body training program that will change the way you feel about your body forever. You'll stand straighter, feel stronger, and become more flexible. Designed for all fitness levels, this class will reduce your stress and relieve your pain.
- yogalates: A dynamic blend of yoga stretches and pilates deep core focus, to create a full and balanced workout.
- zumba®: Zumba fuses hypnotic latin rhythms and easy to follow moves. The routines feature both fast and slow rhythms that are combined to tone and sculpt your body while burning fat. Get ready to DANCE!! Zumba incorporates hip-hop, samba, salsa, meringue and mambo.